Grönläppad mussla innehåller en komplex sammansättning av naturliga proteiner, mineraler, glukosaminoglukaner (GAG) och kondroitin. Alla dessa ämnen är erkänt verksamma i kroppen för att motverka inflammationer och besvär med leder och brosk.
Grönläppad mussla är också rik på antiinflammatoriska essentiella fettsyror (EPA, DHA), samt antioxidanter som bekämpar fria radikaler.
Detta fina pulver av näringsrik nyzeeländsk Grönläppad mussla utvinns från köttet från musslan (utan skal) i en särskild frystorkningsprocess.
Föreslagen daglig dosering är cirka 0,25 - 2 gram per dag, beroende på djurets storlek och svårighetsgraden av inflammation. Det bör dock noteras att det i vissa fall kan ta två till tre månader innan förbättring blir tydlig. Om inflammationen är svår kan föreslagen dosering dubblas under de första två veckorna av behandlingen. Sedan kan man anpassa dosen efter individuella behov.
Föreslagen dosering:
<5 kg: 1/2 krm
6 - 10 kg: 1/1 - 1 krm
11 - 30 kg: 1,5 - 1,75 krm
31 - 40 kg: 1,75 - 2 krm
41 kg >: 2 - 2,5 krm
1 krm (kryddmått) är ca. 1 gram pulver.
Ingredienser: 100% frystorkadgrönläppad mussla (Perna canalicula).
Ursprungsland: Nya Zeeland
Nettovikt: 100 gram.